فیزیک ، لیزر و پلاسما
«اگر کسی احساس کند که هرگز در زندگی دچار اشتباه نشده، این بدان معنی است که هرگز به دنبال چیزهای تازه در زندگیش نبوده است.»-آلبرت اینشتین

تاثير چگالي پلاسما (هدايت الكتريكي پلاسما): راهكار ديگر براي افزايش توليد انرژي در يك ژنراتور MHD آن است كه پلاسما به حد كافي يونيزه شده باشد تا بتواند هادي خوبي براي جريان باشد. در صورتيكه محدوديت عملي براي مقدار دماي مخزن حرارتي T1 وجود نداشته باشد، مي توان مقدار آن را به حد كافي زياد انتخاب كرد تا پلاسماي خروجي از نازل دمايش به اندازه اي باشد كه درجه يونيزاسيون بالايي را تضمين كند. هدايت الكتريكي پلاسما همچنين مي تواند به كمك وارد كردن نسبت كوچكي نا خالصي با پتانسيل يونيزاسيون كم به داخل پلاسما افزايش يابد، كه بخارات فلزات قليايي نمونه آن هستند. 



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 6 دی 1395برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل لشنی

عوامل موثر بر توليد ژنراتورهاي MHD با فرض آنكه مقاومت داخلي پلاسما بين دو الكترود ژنراتور MHD برابر R2 و مقاومت مدار مصرف خارجي برابر R1 باشد، ميزان جريان با توجه به ميزان اختلاف پتانسيل ميان دو الكترود ژنراتور U مطابق رابطه زير محاسبه مي گردد: I=U/(R1+R2) ميزان اختلاف پتانسيل ميان دو الكترود U با توجه به رابطه ذيل قابل محاسبه مي باشد. U=vBd در اين رابطه d معرف فاصله بين دو الكترود با واحد متر، v معرف سرعت متوسط پلاسما در طول مسير با واحد متر بر ثانيه و B معرف چگالي شار مغناطيسي با واحد تسلا مي باشد. مقاومت R2 مطابق رابطه زير بستگي به هدايت الكتريكي پلاسما n و ابعاد هندسي ژنراتور دارد: R2=d / nbl در رابطه بالا، b و l به ترتيب معرف عرض و طول الكترود بر حسب متر و n معرف هدايت الكتريكي پلاسما با واحد (mohu*m)^-1 مي باشند. 
با توجه به روابط فوق، عوامل موثر بر توليد و بازدهي ژنراتور در ذيل بيان مي گردند. 



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 6 دی 1395برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل لشنی

تبدیل مگنتو هیدرو دینامیک MHD، کاربردی تکنولوژیکی از پلاسما محسوب می گردد، که امکان تولید انرژی الکتریکی از انرژی جنبشی پلاسما را بدون نیاز به توربین فراهم می آورد. از نظر فیزیکی ، پلاسمایی که در مبدل MHD مورد استفاده قرار می گیرد، دمایش در مقایسه با پلاسمای مورد استفاده در گداخت هسته ای فوق العاده پایین تر است. در تبدیل مگنتو هیدرو دینامیک با جریان یافتن گازی یونیزه شده در راستای عمود بر یک میدان مغناطیسی، مطابق پدیده موسوم به فارادی، یک میدان الکتریکی در جهت عمود بر دو جهت بردار جریان سیال وبردار میدان مغناطیسی القا می گردد.

ژنراتورهای MHD در یک چرخه مگنتو هیدرو دینامیک در نقش یک ماشین الکتریکی ظاهر می شوند، به این معنی که می توان از انرژی حرکتی خطی ذرات پلاسمای متحرک برای تولید برق DC استفاده کرد و برعکس می توان از انرژی برق DC برای شتاب دادن ذرات پلاسما استفاده نمود، به عبارت دیگر تبدیل مگنتو هیدرو دینامیک یک فرآیند دو طرفه است. مبدلهای مگنتو هیدرو دینامیک در حال حاضر، علاوه بر آنکه به عنوان نیروگاه های تولید برق مطرح می باشند، دارای مصارف نظامی هم شده اند. به عنوان مثال می توان از ژنراتورهای MHD برای تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز سیستم های هدایت داخلی موشک ها و سفینه های فضایی و یا از موتور های MHD برای پیش رانش موشک ها استفاده کرد.
نیروگاه های MHD نسبت به نیروگاه های گداخت هسته ای دارای هزینه سرمایه گذاری کمتری می باشند، لیکن تولید انرژی الکتریکی در آنها در مقایسه با نیروگاه های کلاسیک سوخت فسیلی بسیار هزینه بر است.
یکی از مواردی که بر هزینه تولید چنین نیروگاه هایی می افزاید، ضرورت تجهیز آنها به اینورتر برای تبدیل برق DC تولیدی آنها به برق AC می باشد.




تاریخ: دو شنبه 6 دی 1395برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل لشنی

مگنتو هيدرو ديناميك  MHD (بخش اول)

 

تبديل مگنتو هيدرو ديناميك MHD، كاربردي تكنولوژيكي از پلاسما محسوب مي گردد، كه امكان توليد انرژي الكتريكي از انرژي جنبشي پلاسما را بدون نياز به توربين فراهم مي آورد. از نظر فيزيكي ، پلاسمايي كه در مبدل MHD مورد استفاده قرار مي گيرد، دمايش در مقايسه با پلاسماي مورد استفاده در گداخت هسته اي فوق العاده پايين تر است. در تبديل مگنتو هيدرو ديناميك با جريان يافتن گازي يونيزه شده در راستاي عمود بر يك ميدان مغناطيسي، مطابق پديده موسوم به فارادي، يك ميدان الكتريكي در جهت عمود بر دو جهت بردار جريان سيال وبردار ميدان مغناطيسي القا مي گردد. 



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 6 دی 1395برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل لشنی
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 62
بازدید کل : 9685
تعداد مطالب : 163
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

Alternative content